torsdag 31 januari 2013

Leverans update 31/1

Då har vinet anlänt till ett mulet och grått Stockholm och vad är inte då bättre än lite röda viner.

Våra kunder har blivit aviserade och ni som har beställt hemleverans kommer bli aviserade inom kort.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713


onsdag 30 januari 2013

Leverans update 30/1

Vinet som var beräknat att ankomma idag för Stockholmskunder, har varit ute på en lastbil hela dagen.

Chauffören hittar dock inte adressen som vi haft nu haft i snart 3 år och det görs ett nytt försök i morgon torsdagen den 31/1.

Avisering till våra kunder kommer att göras så fort leveransen har anlänt.

Vi beklagar att det därför kan bli någon dag försenat med veckans vinleverans.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713


fredag 25 januari 2013

Systembolaget firmafest

Igår torsdagen den 24/1 hade tydligen Systembolaget firmafest på sin kursgård Skarpö och temat var "Charter" och det var livemusik etc.

Att temat var charter får en genast att börja undra om det fanns en platspåse med beställd sprit i respektive stol när man klev in i bussen. Urartade festen sedan med en grym grisfest eller blev det enbart Saxhyttegubbens Blåbär och kanske knåpa ihop något virkmönster med sina diverse föreningar som lobbar för Systembolagets förträfflighet?

När man Googlar "Systembolaget firmafest Skarpö" så är det här ett av resultaten som kommer i topp och det var ju 9 år sedan på den vilda tiden....

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10492983.ab

Nu tycker jag självklart att man skall få ha firmafester. Jag anser att statliga företag/myndigheter skall få hitta på trevliga evenemang för sina anställda.

Däremot vill man gärna att kostnader redovisas på ett snyggt sätt och Sveriges radio var föredömliga när dom 2012 gick ut själva och redovisade vad deras fester kostar.

http://www.journalisten.se/nyheter/sveriges-radios-anstallda-festar-miljoner

Det är alltid bra att redovisa vad man hittar på för något och Säpo hamnade ju lite i blåsväder förra året när tidningarna lyckades finna att man hade haft James Bond fest för 5 miljoner kronor.

http://www.expressen.se/nyheter/sapos-bond-fest-kostade-miljoner/


Här är en lista från Aftonbladet över hur mycket pengar myndigheter har lagt på PR/Kommunikation bland annat och det blir ju fort pengar. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15275963.ab 


Uppdatering 4/2:  

Jag har mailat Systembolagets kundtjänst och det var avdelningen varuförsörjning på huvudkontoret som hade en årlig temakväll och den kallades charter. Det var tydligen 130 personer som träffades för att inspireras med olika läroaktiviteter.

Bandet som spelade under denna aktivitet/temakväll är samma band som hade en spelning när SCB (Statistiska Centralbyrån) hade let's dance-tema tidigare: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15345342.ab


söndag 20 januari 2013

Årets första nyhetsbrev

Årets första nyhetsbrev är här och är du inte redan prenumerant så fyll i dina uppgifter på handlavin.

http://www.handlavin.se/content/13-nyhetsbrev


Det första nyhetsbrevet för 2013 med vår Finewines-REA och även ett specialpris för dig som köpte för mycket julklappar.

http://admin.getanewsletter.com/t/pm/333703173507/



Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

Handlavin.se har det bredaste utbudet av Österrikiska viner i Sverige


Nästa beställning 23/1



Årets första beställning är på gång och nu på onsdag kväll så måste man ha lagt sin beställning.
Lastbilen lämnar tidigt på torsdag morgon Österrike. Vill du hinna med att få viner från de små vingårdarna i Österrike och hinna med vår Finewines-REA så måste vi ha din beställning senast:

onsdagen den 23/1 klockan 23.59


Beräknad leverans i Stockholm är torsdagen den 31 januari.

PS. Bor man i övriga delar av Sverige så har vi leveranser från 200:- direkt från Österrike till orten där Du bor och är inte beroende av datumet ovan.
Ta mig direkt till Handlavin.se

söndag 13 januari 2013

Ring klocka ring

Det är nytt år och jag tittar tillbaka på 2012 med ett leende och jag känner mig nöjd.

Papperstidningar


2012 var året som bland annat bjöd på recensioner i traditionella papperstidningar. Papperstidningarna har tidigare varit väldigt låsta till att man bara kan recensera vin från Systembolaget. Den nya generationens vinskribenter som är vinbloggarna har istället varit betydligt öppnare till viner som tillverkas i små kvantiteter, saknar tappkran och inte har mest alkohol per krona (APK).


Men Göteborgs Postens vinskribent Thomaz Grehn och Magnus Eriksson på Helsingborgs Dagblad valde under 2012 att testa viner från butiker som säljer viner inklusive svensk alkoholskatt och svensk moms. Dessa herrar valde att bryta det gammalmodiga tänkandet.

Magnus Eriksson på Helsingborgs Dagblad - Uppkorkat


Jag tror att vi under 2013 kommer se mer recensioner även i papperstidningar av viner som har hög kvalitet och endast säljs på nätet. Vinbutikerna på nätet är här för att stanna eftersom konsumenterna önskar ett bredare utbud än det något enformiga utbud som tidigare vi haft i Sverige.

Detta är något som som skrämmer de stora drakarna (vinimportörerna) som har tagit över den svenska marknaden när det gäller bulkvin. Dom satsar hårt på att vi skall dricka mer vin i 3-liters kartonger genom annonsering och gillar inte när det kommer in uppstickare på deras tidigare monopol marknad som satsar på kvalitet i stället för kvantitet.  http://www.wownews.se/tmp/articlep.php?a=9751




Även Vinskribenten Andreas Blomqvist på tidningen ”Tryck – Wärmlands Nöjestidning” recenserade under maj månad viner från oss. http://issuu.com/skanslie/docs/tryck_maj2012/43

Vinbloggarna


Vinbloggaren Magnus Reuterdahl som redan länge varit  känd för handlavin.se's kunder och förtjust i den potential som Österrikiska viner har har fortsatt att blogga under 2012 om våra viner.

Magnus Reuterdahl vinbloggare

Den mycket duktiga fotografen och vinskribenten David Linden som driver foto, vin och matbloggen Svenssonsmakaren har skrivit och berömt våra viner under det gångna året.

David Lindén som driver bloggen SvenssonSmakaren


Den kända vinskribenten Elke Jung som driver vinbanken.se har bjudit på mycket trevliga texter om kvalitet hos vinerna från handlavin.se på vinbanken.se

Vinbanken.se drivs av Elke Jung


Vinmässa och vinresa


Juni månad bjöd på en vinresa till den stora vinmässan på palatset Hofburg i Wien. Det hyrdes sedan en bil och jag åkte runt i Österrike och träffade våra producenter samt även del nya vingårdar som vi presenterade under hösten. Det var mycket arbete, men det går inte att komma ifrån att det samtidigt var en njutning att glida runt på gårdarna och träffa våra underbara vinkonstnärer.



Självklart blev det även lite sortimentsprovningar under 2012. Det är alltid magiskt när man har möjlighet att få träffa kunder och presentera nya vingårdar.  Utan våra kunder hade vi aldrig orkat med att driva butiken och ni betyder väldigt mycket för oss.

Vi dumpade priserna på vinglas


Hösten 2012 bjöd även på att vi sänkte priserna på ett mycket känt vinglasmärke och visade hur mycket dessa vinglas egentligen var värda.

Vi sålde glasen för ett betydligt dyrare pris än vad Du kan köpa dom för i Tyskland, men fortfarande billigare än vad dom kostar i Sverige. 

Den svenska generalagenten uppskattade dock inte detta och vill att glasen skall säljas för överpriser. Det slutade med att vi lämnade dessa överprisade glas bakom oss och gick vidare med något nytt och fräscht.

Vi lanserade nu istället de munblåsta vinglasen från Zalto som redan efter ett par månader hade genererat hyllningar bland vinbloggare. De var glada över att dessa glas äntligen fanns på Svensk marknad och har man varit i Köpenhamn så har man säkert provat dessa glas på de finare vinbarerna. Utländska vinjournalister som exempelvis Jancis Robinson  har redan hyllat dessa glas i många år. Många av våra vingårdar tycker att glasen från Zalto är det bästa alternativet för deras viner för att dom skall uppnå den bästa upplevelsen.

Zalto är något helt annat än glas som en maskin spottar ur sig. www.zaltoglas.se


Nu under 2013 skall dessa glas ut mer på den svenska marknaden och det svenska folket skall upptäcka något nytt och bättre.


Som alltid så blev det mycket julstress att få ut alla vinlådor till våra kunder och allt lyckades levereras.


Semester med goda viner och vacker natur


Semestern blev med solresor.se till Madeira där det även finns vingårdar.


Juldagen den 25:e december klockan 07.00 på Arlanda kom den efterlängtade semestern. Det blev en flight till Madeira och här blev det mycket vandringar på så kallade levador, berg och även besök hos den fantastiska Madeira producenten Barbeitos.  Här fick jag se deras anlängning högt upp i bergen och fick en fantastiskt provning som även avslutades med Madeira av årgång 1834 samt 1885. Vinet var inte till salu men det var läckert att få äran att prova dessa årgångar.

Madeira besök hos http://www.vinhosbarbeito.com


Madeira av årgångar som jag fick prova på plats blir nog svårt att hitta i Sverige med monopolet och att inte någon vinklubb ännu har satsat på Madeiraviner och portvin till svenska folket.

Tack till Niklas Jörgensen på MadAboutMadeira.org för tips om vinproducenter på denna underbara ö som bjuder på goda viner, vandringar, natur, nattliv etc.




Nu kör vi på med det nya året 2013. Detta år bjuder på sortimentsprovningar med besök av vinproducenter, glasprovningar, nya viner och mycket vinkärlek.

Skål och Gott Nytt År i efterskott!

Peder Molin
Handlavin.se

Tack till följande:

  • Våra kunder – utan er hade det varit omöjligt