måndag 20 augusti 2012

Kantarellpasta och Grüner Veltliner

Vi var bortbjudna på söndagsmiddag och vad ska man ha med sig?

Kanske lite oförskämt att fråga vad det blir för middag, men eftersom vi skulle stå för vinet så var frågan berättigad och det visade sig att det skulle bli en kantarellpasta där svampen har fått en väldigt mild behandling.

Grüner Veltliner från vingårdarna ovanför Donau-floden blev vårt beslut. Vinet "Stagård Urban GV" för 109 kronor från Handlavin.se har läckra mineraler på tungan som får en del att tro att man tillsätter kolsyra (så är inte fallet). Utöver detta så har den speciella terroir som finns i området satt mycket prägel på vinet och det är friskt, pepprigt i en ungdomlig stil som får den mest kräsna att bli belåten.



Vinet föll sig mycket bra tillsammans med denna kantarellpasta som var väldigt lätt och det här kommer jag även prova själv i framtiden.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar