torsdag 1 mars 2012

Blaufränkisch Hochäcker

I veckans webbtv avsnitt så kollar vi tempen på Blaufränkisch Hochäcker 2009 från vingården Bauer Pöltl som ligger i Hortischon (Mittelburgenland) i Österrike. Området har DAC-klassificerat (Districtus Austriae Controllatus) druvsorten Blaufränkisch och för att det skall få kallas Hochäcker måste det vara minst 13 % och ha ett restsocker på mindre än 2,5 gram per liter.

Personligen tycker jag däremot inte att man lägga ner sådan energi på själva beteckningen då den egentligen inte säger något om vinet utan det handlar om skördeuttag och hur duktig källarmästaren är bland annat.

Vingården Bauer Pöltl blev vi däremot väldigt förtjusta i när vi gjorde vår vinresa i Österrike under oktober 2011 och i deras sortiment finns det även ett ekologiskt vin vid namn Domus Petri som vi har tagit in i sortimentet.

Så varför inte inte njuta av en Blaufränkisch Hochäcker redan nästa vecka eller ett ekologiskt vin från vingården Bauer Pöltl i Mittelburgenland.

Bauer Pöltl - Balufränkisch Hochäcker DAC 2009 - 149:- <------Klicka här



Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar