torsdag 29 september 2011

Nytt köpstopp 19/10-2011

Nästa köpstopp för Handlavin.se ligger lite längre fram. På grund av att bland annat besöker vingårdar i Österrike under oktober månad och medverkar på den Österrikiska vindagen som tyvärr inte privatpersoner får delta på så blir det lite längre än vanligt.

Köpstopp är onsdagen den 19 oktober (19/10-2011) klockan 23.59

Beräknad leverans sker: Onsdagen den 26 oktober (26/10-2011)

Behöver du vinlåda snabbare eller bor ute i landet så kan man alltid välja alternativet direktleverans. Priserna för direktleverans börjar på 190 kronor i fraktkostnad och vanligtvis brukar det ta 7-10 dagar innan man har sin vinkartong.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Kundtjänst
070-595 7713

http://www.handlavin.se

Köpstopp 28/9-2011

Leveransen som hade köpstopp igår onsdagen den 28 september lämnar under torsdagsförmiddagen Österrike och beräknad leverans är onsdagen den  5 oktober.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Kundtjänst
070-595 7713

http://www.handlavin.se

tisdag 27 september 2011

Handlavin.se hos Emeet

Emeet är en konferens för Ehandlare och företag som har koppling till E-handel.

Idag tisdagen den 27 september tog jag ledigt från vinet och deltog i denna fullspäckade dag som började klockan 09.00 på Postens huvudkontor i Solna som stod för lokalerna. Det är en dag som består av workshops där man får träffa andra likasinnade och diskutera igenom allt ifrån problematik till hur man kan utforma sina nyhetsbrev bättre, nå ut till fler kunder, marknadsföringsfrågor etc.


Det finns hur många ämnen som helst och det är vi besökare som är med och bestämmer vilka ämnen man vill diskutera. Kortfattat är det en dag där man träffar andra likasinnade utan att sitta och göra reklam för sig själv eller lyssna på reklam för någon annan.

Det slutade med en middag och hela dagen var kostnadsfri tack vare huvudsponsorerna:

Huvudsponsorer var: Klarna, Brightstep, Posten och DIBS.

Grundarna av Emeet som som jag vill tacka är:

Magnus Lundin som driver belysningsföretaget uttaget.se
Wilma Östlund som driver inredningsbutiken Wilma and Friends
Rickard Westberg som ser att man alltid har bläck i skrivaren genom tonerlagret.se
Peter Höjman som säljer allt inom arbetskläder billigaarbetsklader.se

Tack även till alla andra och vill ni veta mer om Emeet så kan man besöka deras hemsida på http://www.emeet.se/


Slutsats är att det var en helt underbar dag med intressanta workshops och en fantastiskt trevlig middag. Det ända som jag kan invända mot var det mousserande vinet och det röda vinet under middagen. Det är därför man skall handla vin på nätet istället hos Handlavin.se

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

måndag 26 september 2011

Sortimentsprovning

Bild från sortimentsprovningen maj 2011


Nu är det dags återigen för en sortimentsprovning Här får man möjligheten att prova minst tio olika viner ifrån Handlavin.se´s sortiment från bland annat Krutzler, Gsellman & Hans och Gaudium Vinum Galos.

Priset är endast 200 kronor per person och vi har två sittningar lördagen den 15 oktober i vinkällaren hos Team Winemaster i Stockholm. Så kom och njut av både vita, röda och söta viner med en underbar stämning och glädje.

Platserna är begränsade och det är max 2 personer per bokning. Vi tillåter inte gruppbokningar på denna sortimentsprovning och det är först till kvarn. 

Bokning görs på handlavin.se (Klicka här)

tisdag 20 september 2011

Den moderna vinbutiken



Handlavin.se är en modern vinbutik. Handlavin.se är så modern så att även större aktörer börjar titta på vårt koncept och vill börja ta efter det som vi erbjuder med hemleveranser.

Det som gör däremot oss unika är att vi erbjuder det bredaste sortimentet av viner ifrån Österrike. Det finns ingen aktör i Sverige som har så många druvsorter ifrån vingårdarna i Österrike och vi utökar vårt sortiment hela tiden.

Just nu så är vår nya broschyr på tryckeriet och på handlavin-bloggen kan man redan nu få möjligheten att läsa exklusivt vår folder som är på engelska. Den skall kunna läsas av vingårdar när vi besöker dom vackra vingårdarna och vill veta mer om vårt koncept och även kunna delas ut på mässor i Sverige. Det kanske kommer en svenskspråkig version i framtiden men samtidigt så är är vi bra på engelska både i Sverige och Österrike.






Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se 

Leveransupdate 20/9



Då har vinet anlänt till Stockholm och vår hämtdepå är öppen återigen. Samtliga kunder har blivit aviserade. Det var för övrigt en liten annorlunda vinleverans denna gång med massor av Almdudler och Manner Schnitten.

Har ni missat vårt alkoholfria sortiment? Besök genast Handlavin.se (Klicka här)

Vill ni inte missa nästa beställning så måste man handla innan onsdagen den 28 september.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

söndag 18 september 2011

Varm nyponsoppa

Sköljning av nyponen efter grov yttre rensning.


Nypon har precis som den blå druvan gott om antioxidanter i skalen. Skörden av nyponen är även bäst lämpad på hösten och det är nog främst dessa två jämförelser man kan göra mellan att göra nyponsoppa och att göra vin. När jag satt med nyponsoppan vid frukostbordet i lördags så började jag fundera på att det är mycket ovanligt att man gör nyponsoppa själv nuförtiden, trots att man denna årstid går förbi buske efter buske med vackra röda nypon. Hur kommer det sig att man nuförtiden bara köper färdiglagat ifrån matvarubutiker där man inte ens vet om soppan har sett ett nypon?
Kokar nyponen tills dom blir riktigt mjuka tillsammans med vaniljstång.

Så helgen bjöd på förutom att jag drack väldigt goda viner och grillade till att sedan på söndag morgonen gå ut och plocka ett par liter röda nypon. Jag valde ett gammalt recept där man kokar nyponen med kärnhus och allt och resultatet blev en underbar smak dock kliade det till lite lätt i halsen ibland.

Nyponpuré som jag sedan spädde med vatten som fått koka med nyponen och jag tillsatte socker efter egen smak (cirka 1dl) och potatismjöl tills det blev en bra konsistens och allt detta under lätt sjudande i kastrullen. 

Slutsatsen är att precis som ett riktigt gott vin är hemlagad nyponsoppa helt underbart gott. Det är rikt på C-vitamin och antioxidanter och framförallt så njuter man av vad naturen har att erbjuda.

torsdag 15 september 2011

Nytt köpstopp 28/9-2011

Nytt köpstopp för nästa leverans är onsdagen den 28 september (28/9-2011) klockan 23.59 med beräknad leverans veckan efter den 5 oktober (5/10-2011)


Är det några som helst frågor så är ni hjärtligt välkomna att ringa eller maila oss.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

Leveransupdate 14/8

Köpstoppet som var onsdagen den 14 september (14/9-2011) klockan 23.59 lämnar nu under torsdagen Österrike och beräknad leverans är onsdagen den 22 september.

Vid frågor så är ni alltid välkomna att ringa eller maila oss.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

onsdag 14 september 2011

Hyckleri eller korruption

Handlavin.se har sortimentsprovningar. Dessa sortimentsprovningar är inte så storstilade utan mer intima och känner du dig manad eller utmanad att delta i en provning så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss med din kontaktinformation.

Oviljan att skriva

Jag har skrivit tidigare om vinskribenters ovilja att nämna viner som inte säljs genom det vanliga försäljningsledet. Varför är det så? En anledning är att det är väldigt enkelt när man har suttit och skrivit vinrecensioner i 20-30 år varje vecka bara glida in på sortimentsprovningar där det är dukat bord. Du provar lite viner och kanske har ett par hörlurar på dig under tiden med lite god musik, lite anteckningar och sedan blir det en artikel 'a la tanken stålverk 80.

Under nittiotalet så grundades vinskribenternas förening som består av en samling vinskribenter. Man kan säga att denna förening är lite som paraplyorganisation. Denna föreningen har fått ett väldigt stort inflyttande i allt som skrivs i media om vin.

Vinskribenter och bloggare

Vinbloggaren/vinskribenten Alf Tumble som även skriver för tidningen "Livets Goda" skrev vid ett tillfälle på sin blogg om hur han gick med i vinskribenternas förening för att få gå på Systembolagets sortimentsprovningar. Det är nämligen så att vinskribenternas förening har lyckats med konststycket att få förtur till sortimentsprovningar. Trots att Alf Tumble skrivit vinrecensioner under många år så blev han ett flertal gånger nekad att delta i en sortimentsprovning.

Hans Artberg som är en mycket känd vinskribent redan från början av åttiotalet genom tidningen ”Folket” var med redan från början av vinskribenternas födelse. Han valde dock att träda ur föreningen 2009 och har skrivit följande i ett av sina nyhetsbrev där han varje månad rekommenderar fina viner.

Och när ledningen för Vinskribenternas Förening en gång förbjöd gåvoviner samtidigt som de själva forsatte ta gratisprover en masse var det hyckleri, inte korruption.


Vad krävs?

Men vad krävs då egentligen för att skrivande vinentusiaster skall titta bredare på vinmarknaden.

Jens Dolk som tidigare skrev för SvD och numera sitter i nyhetsmorgon och pratar vin gjorde något väldigt unikt i våras när han i tv-rutan valde att rekommendera ett vin från vinklubben Australian Wine Club. Det finns även några andra tappra skribenter som nämnt ordet vinklubbar i sina artiklar.

Men det är långt ifrån den skara vinskribenter som har blivit kända i folkhemmet och har skrivit om viner sedan urminnes tider, utan det verkar vara en yngre generation. Den yngre generationen har dock aldrig placerats på några piedestaler och så kommer det nog förbli så länge den äldre generationen skriver.

Ett litet tips är att bjuda stort! Vinklubben Winefinder som är en mycket bra vinklubb har listat ut hur man skall göra för att skribenterna skall slita sig ifrån bag-in-box recensioner. Man bjuder in storstilat till Berns Salonger i Stockholm.

Här kunde man samtala med goda vinkamrater som en av Sveriges mest kända skribenter skrev i sin artikel om Winefinder och bilderna på bloggen blir mer av "Se & hör"-karaktär.  



En annan riktigt känd vinjournalist skrev att Winefinder spelar med öppna kort precis som Systembolaget gör genom att bjuda in journalister till sortimentsprovningar.



En bloggare skriver om hur han blev bjuden på en kryssning i skärgården med Winefinder och fick chans att prova ett vin för 1700 kronor. Huruvida han blev bjuden av Winefinder eller av någon god vän framkommer inte i texten. 
 
Tidningen Arbetarbladet skriver att Winefinder är en av de mest seriösa alternativen till Systembolaget och man rekommenderar i tidningen viner från 117-500 kronor per butelj. 



Så tipset är om man vill få den vinskrivande journalistkåren att kliva ur garderoben är att bjuda stort och gärna med ett väldigt trevligt mingel. Då kommer också artiklarna!

Uppdatering 1/10-2011 Det har även framkommit att ordförande i vinklubben Winefinder sitter på flera stolar! Detta gynnar självklart också skrivandet bland vinskribenter att deras kompis även driver en häftig vinklubb. Ordförande i Winefinder sitter nämligen med i även i Vinskribenters förening. Frågan är också om självaste ordförande i Systembolaget även är medlem i vinskribenters förening, eller hade det blivit en ny mutskandal då?

Känner du dig manad eller utmanad att delta i en sortimentsprovning hos Handlavin.se så är du välkommen att kontakta oss. 

Med vänliga hälsningar
Peder Molin

Skärmdumpar från: SvD.se, Vinbanken.se och Arbetarbladet.se

tisdag 13 september 2011

Lammkotletter och St. Laurent

Häromdagen var det en vinprovnings lunch där jag provade tre viner i kombination med mat i från vårt sortiment.


Jag gjorde en ganska avskalad lunch bestående av Gotländska lammkotletter med enbart lite salt, peppar, rosmarin och timjan och nykokt potatis till detta. Det blev en otroligt bra kombination med Golser St. Laurent för 95 kronor. Vinet och maten blev en väldigt bra kombination och denna rätt kommer jag prova på fler gånger. Jag provade även lammet tillsammans med Golser Blaufränkisch Exklusiv för 74:- som också fungerade väldigt bra ihop med maten.


Dryckestips:

Golser St. Laurent 95:-

Golser Blaufränkisch Exklusiv 74:-

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

lördag 10 september 2011

Almdudler & Manner Schnitten

Säger man "Almdudler" till en Österrikare så säger han/hon ofta "Mamma" eller "Barndom" och det är väldigt vanligt när det gäller även "Manner Schnitten" som har en härlig fyllning av hasselnöts-creme.



Handlavin.se ökar på sitt sortiment med ett alkoholfritt sortiment. Nu slipper man åka på övervikt för att man har fyllt resväskan med Almdudler eller kommer hem med ett paket krossade rån.



Är det något du önskar att vi tar in i vårt Österrikiska sortiment? Vi har redan Sveriges största utbud av olika druvsorter ifrån Österrike och kommer hela tiden med nya vingårdar och nya viner.

 Klicka här för att komma till Almdudler

Klicka här för att komma till Manner Schnitten

torsdag 8 september 2011

Kantareller och vin

Jag tog några dagar ledigt från storstaden och begav mig ut i skärgården och självklart blev det jakt på lite höstkantareller. Dom gömmer sig som alltid ordentligt, men det blev en härlig talrik med smörsteka kantareller.



När det gäller smörstekta kantareller som är lite lätt saltade hade jag gärna provat Maglock-Nagels Riesling från Kamptal för 125 kronor som har en liten restsötma på 10 g/l per liter.



Hade man gjort en gräddig svampsås med exempelvis en lite lätt röd Entrecote, Rostbiff eller en liten fin bit oxfilé hade jag personlig valt en Zweigelt Selektion för 95 kronor eller om det skall vara riktigt lyxigt en Zweigelt från Gaudium Vinum Galos.


När det gäller smörsteka kantareller så kan det även vara gott med en god öl.

Vintips:



Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713