torsdag 10 juni 2010

Kvalitet börjar i vingården



Torsdagen var en dag som sprang iväg fort. Mitt första glas vin drack jag klockan 09.30, vilket är i tidigaste laget även om det var ett bra vin. Vårt första besök gjorde vi hos den kända vinmakaren Gsellmann & Hans som tidigare har synts på hyllorna hos Systembolaget. Företaget drivs av Hans Gsellmann och Andreas Gsellmann och deras viner får fina priser och nomineringar varje år. Dessa viner har dock aldrig funnits i Systembolagets sortiment utan dem har valt att ta in bara viner under hundra kronor.



Hans Gsellman på sin innergård



Den privata vinkällaren där man lagrar alla sina privata viner.



Vi åkte sedan vidare till vingården Früwirth som den kända vinguiden Falstaff för ett par år sedan kallade "En av de bästa vingårdarna i vårt land".



Vingården ligger cirka tre timmar från Wien och ligger nära den Slovenska gränsen och här är det vulkanisk jord som sätter sin prägel på vinerna. Vingårdarna är i mycket brant lutning och det kräver en enormt god kondition för att orka arbeta med en skörd. Vi träffade här Fritz Früwirth som det även kommer en längre intervjuv med inom kort.


Fritz Früwirth berättar om sina viner i provningsrummet.

Vinerna är vita viner som har god lagringspotential och har ni inte provat ett vin från detta område så är det verkligen dags för er att handla en flaska och njuta av bra vin från Steirmark.



Det är nu fredag morgon och under dagen kommer vi träffa Österrikiska journalister då Pannonische Weingärtner har bjudit in kunder och journalister och det kommer bli en intressant dag. Vi återkommer med resedagboken under lördagen.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-595 7713

http://www.handlavin.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar